Стадо крави били причина за убийството на Назми

Стадо крави били причина за убийството на Назми | StandartNews.com

Хасково. Стадо крави, които навлезли в имота на Петър Петков в Маджарово, станали повод за стрелбата в слепоочието на собственикът им Назми Шериф в неделя.

Мъжът беше застрелян рано сутринта в последния ден на миналата седмица от упор от съседа си по имот -хасковлията Петър Петров.

Двамата от години се карали за границата на имотите си и местили колчетата. Конкретният повод за крайното действие на Петър в неделя обаче били стотината крави на Назми, които потъпкали тревата около бунгалата, които той стопанисвал.

Кървавата драма се разигра пред очите на съпругата на Шериф и техни роднини.

Няколко часа по-късно стрелецът беше заловен около дома си в Хасково. При обиска в жилището му полицаите се натъкнаха на цял боен арсенал, включително пушка, преправена за бойна, боеприпаси. Пистолетът обаче, с който е извършено убийството не бе открит.

Простреляният пък беше откаран към Неврохирургия в пловдивската УМБАЛ" Св. Георги" с опасност за живота.

По ирония на съдбата Назми почина три дни по-късно, в сряда сутринта, за когато беше насрочена и мярката на стрелеца. Това наложи и промяна в обвинението срещу Петър Петков от „опит за убийство" в „убийство".

Окръжният съд в Хасково го остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Сред показанията срещу обвиняемия са и на негови близки, пред които той признал деянието си в неделя.

В съдебна зала се разбра още, че Петков има три присъди, като и трите за нарушаване на обществения ред- вдигал е скандали в сградата на администрацията на хасковска община, в районния съд, в окръжната прокуратура, когато вилня пред вратата на окръжния прокурор Иван Ванчев.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативния в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай