20:05 ч.

09.02.18

2 мин.

0

0

0
Спартак посреща гости в Сандански

Холограмно изображение на Спартак, водач на робското въстание в Древен Рим, ще могат да видят посетителите на Археологически музей-Сандански. В момента завършват ремонтите на втората изложбена зала. Официалното откриване ще е на 16 февруари от 17,30 часа, когато гостите ще се насладят на реконструкцията на помещението и на новата временна експозиция. „Използваме новите технологии, за да превърнем музея в модерно средище на познанието за историята на региона. Посетителите ще видят не само холограмата на Спартак, но ще се радват на така наречената добавена ралност, ще научат повече за историята на изложените мозайки и други важни открития. Всичко е уникално – от Праисторията до Средновековието, подредили сме ценни находки от Мелник, Ковачево, Дамяница, Сандански", разкри новият директор на музея – Антон Ковачев.


През 2015 г. по проект „ Зората на християнството", реализиран от община Сандански, бе извършена цялостна реконструкция на музея. Фондовете му съдържат хиляди експонати, но до настоящия момент те са познати само на кръг от тесни специалисти.


На първия етаж на музея жителите и гостите на града ще могат да видят живота в Партикополис през раннохристиянската епоха. Епископ Йоан, строителят на базиликата, чрез интерактивно представяне ще разкаже на посетителите за строителите на града, новата християнска религия и живота на гражданите. На втория етаж са обособени две самостоятелни пространства, където ще бъдат експонирани артефакти от Праисторията до Средновековието.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент