Сопот на бунт срещу кмета

Сопот на бунт срещу кмета | StandartNews.com

Жители на Сопот излизат на протест, за да поискат оставката на общинското ръководство и да подкрепят отстранения директор на къща музей "Иван Вазов“ в града Стефан Филчев. Това обяви Манол Атанасов, председател на Гражданския комитет, който организира митинга. Той ще се състои от 15,30 часа утре пред общината.

С бруталното уволнение на Стефан Филчев преля чашата на недоволството в Сопот, след редица други неща, които се случиха през последните две години, включително отношението на това общинско ръководство към гражданите. Просто тази чаша на търпението преля и гражданите спонтанно изразяват своето недоволство по всякакъв начин, особено в социалната мрежа. С утрешния протест искаме да изразим нашето възмущение от това управление на Сопот и да му поискаме оставката, като действията ни са също в защита и подкрепа на Стефан Филчев. Отстраняването му беше толкова брутално, че просто някак съвсем естествено предизвика огромно възмущение, коментира Манол Атанасов, цитиран от "Фокус".

Ако утре жителите на Сопот не бъдат чути, ще се търсят други варианти за постигане на желаното от тях. "Важно в момента е да проведем протеста и да приемем декларация, която се очертава, че желаят гражданите, а именно за оставката на този тандем – кмет и заместник-кмет. След като имаме тази приета декларация, най-малкото, което веднага ще направим, е да я изпратим до Община Сопот, до областния управител на Пловдив, до Министерство на културата, до омбудсмана на България Мая Манолова. Ще запознаем с исканията ни и Комисията за местно управление в Народното събрание. Това е първото, което ще предприемем след митинга, ако той потвърди бушуващото недоволство сред гражданското общество в момента, продължи Атанасов.

Протестът е за оставка на общинското ръководство, а не за връщането на Стефан Филчев. Ако тези управляващи останат на власт, ще следват и други подобни ситуации и проблеми. Самият Стефан Филчев няма никакво желание да се връща като директор, докато тези двамата са начело на Община Сопот. Вече не желае, след тази бруталност и подигравка с него, добави Манол Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай