Шофьор се размаза в автобус край Симитли

Шофьор се размаза в автобус край Симитли | StandartNews.com

С кървава катастрофа с един убит започна Гергьовден в Пиринския край. Тежкият пътен инцидент стана на шосето за Гърция – главен път Е-79, в района между Симитли и Благоевград. Малко след село Железница лек автомобил „Фолксваген Голф" се движел в посока Сандански. Изведнъж водачът загубил контрол над управлението на колата, която навлязла в насрещната лента и се блъснала в предната лява част на автобус „Волво" с българска регистрация, който прибирал пътници от Гърция по редовна линия.

Лекото возило буквално е размазано, шофьорът издъхнал на място при свирепия удар. Медици само са констатирали смъртта му. Той пътувал сам в автомобила. Водачът и пътниците в рейса се разминали само с уплаха. Няма пострадали сред тях.

„Загиналият е бил заклещен в колата, наложило се е наши служители да режат ламарините, за да извадят тялото, което е транспортирано с линейка за аутопсия в благоевградската болница", каза комисар Георги Пармаков, шеф на РД ПБЗН в Пиринския край. Все още не е установена самоличността на загиналия шофьор, той е на видима възраст около 40 години, уточни началникът на „Пътна полиция" в Благоевградска област Данаил Стоицов.

Катастрофата е причинена заради несъобразена скорост и навлизане в лентата за насрещно движение. Заради тежкото ПТП движението за близо 1 час бе блокирано, след това започна пропускането само в едната лента за движение. Образуваха се задръствания и дълги колони от МПС-та. След удара автобусът блокирал и отнело време да се отстрани от пътя. Пътниците са се качили на друг рейс, който е продължил по маршрута до крайната точка на пътуването им. Следствена група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай