Санират първите 8 блока в Плевен

Санират първите 8 блока в Плевен | StandartNews.com

„Средствата за безплатно саниране на сгради са лимитирани, тук важи принципа: първите по време - първи по право". Така председателката на парламента Цецка Цачева коментира старта на санирането на първите осем многофамилни жилищни сгради в Плевен, одобрени по национална програма за енергийна ефективност.

Договорите за технически обследвания бяха подписани с четири фирми в присъствието на Цачева и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Цецка Цачева посъветва собствениците на жилища да не вярват на антирекламата, която цели да саботира програмата. Според нея след като станат готови първите обновени сгради, ще завалят още искания, но за някой ще бъде късно.

Блоковете от първата група са в централната част на града и в кварталите „Сторгозия", и „Дружба". Срокът за изготвяне на техническото обследване е 20 дни. Тази седмица приключва втора процедура за избор на изпълнител за следващите 6 одобрени блока в града, обяви кметът проф. Димитър Стойков. От старта на кампанията през февруари до момента в Плевен са регистрирани 39 сдружения на собственици. 355 са блоковете, които отговарят на изискванията на програмата за енергийна ефективност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай