Съдят за хулиганство пишман стрелец

Съдят за хулиганство пишман стрелец  | StandartNews.com

Благоевградчанин, стрелял напосоки след запой по време на годеж, ще бъде съден за хулиганство. Вече е повдигнато обвинение на 26-годишния благоевградчанин С.Н. Той и негов авер стреснаха рано сутринта на 14 юли живеещите на улица „Крушево" в града с над 30 изстрела. Канонадата започнала към 05,15 часа от прозореца на апартамента на обвиняемия и продължила десетина минути.

Младите мъже пили цяла нощ на домашно ергенско парти на единия от тях. След като се почерпили солидно с алкохол, развеселените купонджии започнали да чупят чаши и бутилки, които хвърляли през терасата на жилището. Това обаче им се сторило малко и решили да вдигнат адреналина с гърмежи. За целта открили стрелба във въздуха с газов пистолет.

Изпратените на място униформени служители бързо установили жилищната кооперация, от която се е стреляло. Оказало се обаче, че междувременно годежарите са се изнесли от домашното парти и в апартамента, в който пили и от който стреляли, е празен. Полицаите продължили издирването и бързо установили двамата стрелци в друго жилище. Първоначално поизтрезнелите от появата на органите на реда мъже се заключили в апартамента с надеждата да се укрият.

Дори отказали да отворят на униформените служители. Пробвали и да избягат, но ударили на камък. Все пак разумът надделял и стрелците се предали. На ръцете им щракнали белезници и полицаите ги отвели в ареста. Обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е възпроизвел множество изстрели с газов пистолет, държал се е агресивно и е употребил непристойни изрази, категорични са от прокуратурата. Законът предвижда наказание „Лишаване от свобода до две години" или пробация и обществено порицание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай