Събраха подписка в подкрепа на зладобива в Трънско

Събраха подписка в подкрепа на зладобива в Трънско | StandartNews.com

Подписка в подкрепа на злаjfдобива в Трънско събраха местни жители. В подкрепа на инвестициите от "Асарел-Инвестмънт" ЕАД за добив на руди от находищата района са събрани 1339 подписа, които са внесени в общината. Старите миньори, работили в мина "Злата", са създали инициативния комитет "Трънчани за бъдещето на трънския край", който настоява пред кмета на общината и Общинския съвет да се осигури възможност за възраждане на местната икономика чрез осъществяване на проекта на "Евромакс Сървисиз" ЕООД.

Според председателя на инициативния комитет Боян Дойчев миналото и бъдещето на Трън са свързани със златодобива. По думите му неслучайно на входа на града името му е изписано със златни букви, а в герба му има миньорски чук.
Това, че красивата трънска природа я има и днес, както и фактът, че бивши миньори сме живи и здрави, е потвърждение, че нищо толкова опасно и страшно не се е случвало и няма да се случва занапред,твърди Дойчев.

До събирането на подписката се стигна след учредяването на местна гражданска инициатива срещу златодобива, внесла предложение в ОбС за запазване на община Трън като екологично чист регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай