Ремонтират с външни средства ВиК- мрежата в 2 казанлъшки квартала

Ремонтират с външни средства ВиК- мрежата в 2 казанлъшки квартала | StandartNews.com

ВиК –инфраструктура в два казанлъшки квартала - „Кулата" и „Крайречен", която от 40 години не е ремонтирана, ще бъде изцяло подменена с външни средства. Преди две години са ремонтирани само два участъка и поради липса на средства обектът е замразен.

Сега общината е успяла да спечели проект за довършване на обекта на стойност над 2,3 млн, който ще бъдат осигурени от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общата дължина на изградените нови ВиК - тръбопроводи в двата квартала ще бъде над 8 км.

В момента обществената поръчка се проверява от финансиращата организация и до края на април се очаква да бъде обявена процедурата за избор на изпълнител.

„Тези два обекта са много важни за подземната инфраструктура на Казанлък. Почти три милиона лева да дойдат извън общинския бюджет е достатъчно голям финансов ресурс, за който можем да сме благодарни на държавата и правителството, че оценяват значимостта на нашата община", коментира със задоволство кметицата Стоянова.

Според управителя на „ВиК" – Стара Загора Румен Райков, Казанлък е първата община в цялата област, която получава пари от Предприятието за управление на дейностите по околната среда и водите, благодарение на упоритостта и целенасочената работа на общинското ръководство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай