Разследват смъртта на дете във видински дом

Разследват смъртта на дете във видински дом | StandartNews.com

Видин. Дете на година и два месеца е починало във видинския дом за медико-социални грижи. Малката Никол Русинова е открита мъртва на 7 януари след обяд. Момичето било паднало от креватчето си и според директорката Мария Кръстева се е задушило от повърната храна. Веднага е било закарано в спешната помощ със служебната кола на дома, където лекари са констатирали смъртта му. В социалното заведение е започнала вътрешна проверка по случая.

Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, съобщи прокурор Владислав Влашев. Направената аутопсия е установила, че смъртта на детето е настъпила вследствие на мозъчен отток от мозъчно-черепна травма. Следствието ще трябва да установява дали детето е било ударено или се е самонаранило при падане от леглото. То е тежало 8 кг.

Никол Русинова е взета от баба и, която се грижела за нея в село Карбинци, община Димово, на 27 ноември м.г. Социалната служба в Димово е установила, че за него не се полагат грижи, а то е болно от бронхопневмония. Майка му била на работа в Италия, а баща му излежавал присъда в затвора във Враца.

Детето веднага е било настанено в детското отделение на видинската многопрофилна болница и е лекувано старателно. След 8 – 10 дни е изписано и настанено в дома за медико-социални грижи, където е починало.

Във вторник Никол е погребана в село Карбинци. Майката се е върнала от Италия за погребението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай