Разсеян полицай направи от 12-годишно дете баба-столетница

Разсеян полицай направи от 12-годишно дете баба-столетница | StandartNews.com

Монтана. Новина, че шофьор от Вършец е блъснал 112-годишна жена, обиколи местни и централни сайтове. Това станало в 19 часа в неделя в ромския квартал „Изток" на град Вършец, съобщават от областната дирекция на МВР в Монтана.

„Бабата" веднага била закарана в спешната помощ и прегледана от лекар и освободена, тъй като не били открити наранявания. Шофьорът Т.К. – на 26 години, който блъснал жената при маневра с автомобила си „Деу нубира", бил изпробван за алкохол. Полевият тест отчел 1,25 промила в издишания въздух. Ще бъде съден по бързата процедура, обясняват от полицията.

Да, ама не. Не са компютри, а са...компоти, както гласи един стар виц. Не става въпрос за 112-годишна баба, а за 12-годишно дете. То било блъснато, но без последствия. Скандалната грешка направил полицаят, който вписал инцидента в бюлетина за произшествията на областната полицейска дирекция. Вместо да напише „дете, родено 2002 година", разсеяният служител написал „лице, родено 1902 година". Случаят в неверния му вариант обаче веднага е подхванат от новинарските сайтове. Та изпуска ли се случка с дълголетница? За тяхно сведение, в Монтанско има няколко столетници, но никой още не е прехвърлил 102 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай