Разлог се бори за община с най-много близнаци

Разлог се бори за община с  най-много близнаци | StandartNews.com

Десетки двойки се веселиха на среща в града

Жители на Разлог подемат инициатива общината да кандидатства за най-много близнаци и тризнаци на глава от населението. Това разкриха Юлия Каназирева, Йорданка Тонкова и Нели Стойчева по време на организираната от тях среща на родените в един и същи ден братя и сестри. Десетки малки, големи и още по-големи близнаци се веселиха заедно в залата на читалището в града. Актуалният списък наброява повече от 85 двойки.

Преди 9 години на първата им обща среща те са били 58. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка и сол, а ученици от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви" презентираха интересни факти за близнаците. Грамоти и подаръци получиха най-възрастните Роса и Роза Кошоеви, както и най-малките - Никол и Зорница Абгьови, родени миналата година. Погледите събраха тризнаците Йоанна, Анна и Владислав Катончеви, които вече са на 5 години. През 2013 г. в Разлог са се родили 7 двойки близнаци, а миналата година са били 9. За улеснение на родителите на малчуганите е създадена група в социалната мрежа - „Разложки близнаци и тризнаци".

Целта е да се помага в търсенето на отговори и решение на редица въпроси и проблеми, които възникват при многочленните семейства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай