Протестиращи платиха тока на беден търновец

Мятаха развалени яйца по витрините на инкасаторския пункт

Протестиращи платиха тока на беден търновец | StandartNews.com

Велико Търново. По 50 стотинки или по левче събираха протестиращите пред сградата на Енерго-Про, за да платят сметката на великотърновеца Йордан Георгиев, който получил двойно по-голяма фактура в сравнение с миналия месец. Георгиев досега плащал по около стотина лева, а новата сметка била 230 лева. Той решил да се жалва пред енергото, но не му обърнали внимание и затова дошъл на протеста. Недоволните от високите сметки събираха стотинките в шапка и дори подканиха 17-те полицаи, охраняващи протеста, да дадат по левче за каузата. Парите за сметката на Йордан почти бяха събрани и ще бъдат внесени в касата на Енергото в понеделник.

За кратко пред сградата на Енергото сред протестиращите се появи и зам.-кметът по културата в старата столица Ганчо Карабаджаков. Сметката му за януари също била двойно по-висока и той бил недоволен от надписването.

Протестът започна от сградата на общината във Велико Търново, премина по централната улица и приключи пред сградата на инкасаторския пункт на общинския пазар. Недоволните скандираха, че протестът, който обхваща цяла България, ще прогони крадливите монополи от страната. Витрините на инкасаторския пункт бяха замеряни с развалени яйца, но недоволните апелираха протестът да бъде мирен и да не се стига до погром или трошене на витрини. По пътя си недоволните се спряха за 15 минути пред паметника на Васил Левски, където скандираха "Свобода или смърт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай