Пращат жандармерия на летището във Варна

Приемаме по 20 000 души на ден през лятото, обяви директорът на аеропорта

Пращат жандармерия на летището във Варна | StandartNews.com

Охраната на летище "Варна" ще бъде подсилена със служители на Жандармерията, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов от Морската столица. Той посети аеропорта, за да се запознае с мерките за сигурност. Преди това главен комисар Маринов бе в Бургас. 

Главният секретар остана доволен от видяното във Варна. "Колкото повече се говори по темата тероризъм, хората стават по-бдителни и съответно подават повече сигнали за това, което забележат. Това обсъдихме с управителя на летището, трябва да работим в посока по-бърза реакция. Не можем да си позволим да не проверим сигнал, тъй като всеки сигнал трябва да бъде проверен", заяви той. Фалшивите обаче ще бъдат санкционирани. 

След случилото се в Манчестър правим максимално възможното в мирно време да имаме достатъчно добре обучени и готови за реакция структури. Няма застраховани. Въпросът е да имаме бърза реакция и действия, които ако се случи такова нещо, да намалят щетите и бързо да установим извършителите. След всеки терористичен акт се прави анализ и по линия на обмена на информация между партньорските служби се анализират и нашите действия и разстановки в такива случаи. Но виждате, че всеки един акт внася нещо ново в подготовката и в извършването. Няма алгоритъм, който да работи универсално във всички случаи", каза още главният секретар, цитиран от "Фокус". 

До 20 000 души на ден обслужват на летище Варна, обяви директорът на аеропорта  Димитър Костадинов. Според него най-важното е полетите да се разпределят равномерно, за да няма струпвания. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай