Полицейски сблъсъци на протестите в София

Полицейски сблъсъци на протестите в София | StandartNews.com

София. До сблъсъци с полицията се стигна в столицата по време на протестите срещу монополите и управлението на страната. Митингът продължава, но е пълен с напрежение. Причината е, че хората започнаха да се движат по неодобрени маршрути. Те хвърлят яйца и предмети срещу органите на реда и по сградите на институциите.

"23 години некадърно управление стигат", категорични са хората. Заради ескалацията на недоволството и гнева на хората мерките за сигурност са изключително засилени. Цялото Народно събрание е оградено с метални решетки. Около сто полицаи са на място, има коли на Жандармерията и полицията. Пред сградата на Министерството на енергетиката също има полицейски коли, пожарна и много полицаи.

Наложи се да се намесим, защото около 4000 души се отделила от останалите протестиращи и се насочиха към сградата на ЧЕЗ, те започнаха да чупят и да хвърлят по полицейските служители разни предмети, казаха от МВР.

Протестиращите са направили дори опит да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай