Почернени родители поискаха по-строги санкции за джигитите на пътя

Почернени родители поискаха по-строги санкции за джигитите на пътя | StandartNews.com

Войната по пътищата в България продължава и обществото не прави нищо, за да промени това. За минимум 10 г. трябва да се отнема книжката на шофьори с алкохол или наркотици зад волана. Около тези по-строги санкции се обединиха участниците в кръгла маса на тема „Безопасността на пътя – взаимна отговорност и законодателно предизвикателство", която се проведе в областния град в петък вечер. Законодателни промени, по-високи глоби за нарушителите, повече камери по пътищата и кръстовищата в градовете, както на входа и на изхода за селата, повече зелени зони и алтернативни начини за придвижване, поискаха още старозаторци.

Инициативата за форума бе на Нели Петрова, депутат от ГЕРБ в 43-то Народно събрание, и председател на Гражданско сдружение „Карай умно, искам живот". Нейната дъщеря Лора загина при жестока катастрофа на пешеходна пътека във Варна. Във форума участва и друга почернена майка, старозагорката Красимира Иванова, чийто син, 4-годишният Паоло, бе убит преди година на пешеходната улица в града.

Представители на общинския съвет на КАТ – Пътна полиция, младежкия общински съвет и неправителствени организации също участваха в полезната дискусия „Кръглата маса в Стара Загора е началото на поредица дискусии по темата в различни градове на страната. Целта е да обсъдим възможностите за превенция и да съберем най-разумните предложения за нормативни промени, които да залегнат в нов Закон за движение по пътищата, поясни Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай