Пласират „Борисовка” на гърците

Пласират „Борисовка” на гърците | StandartNews.com

Благоевград. Гърци атакуват петричкото село Капатово за домашна ракия „Борисовка” и в първите дни на новата година. „Явно комшиите, които са ни редовни клиенти от 2 години, са се почерпили подобаващо за Коледа и Нова година. Затова бързат да заредят нови количества от нашия течен еликсир, че вече е на привършване”, споделиха с усмивка жители на селището.

В последно време гости от Гърция идват в селото за всеки голям празник. Те с удоволствие, но и с мярка пийват от местния течен еликсир – лютата домашна ракия „Борисовка”. Заради домашарката в Капатово се увеличават дори туристите, които искат да я опитат, хвалят се местните хора. „Най-големи почитатели на нашата „Борисовка” са гърците. Те често са тук, за да си купят от нея. Признават, че такава ракийка не могат да произведат”, твърди бай Мишо. Той уточни, че над 3 години произвеждат прочутата си домашна ракия.

„През 2009 г. тогавашният ни кмет Огнян Куков, лека му пръст, я кръсти на премиера, задето не вдигна налога на „радостта на народа”. С лютото питие се прочухме в целия свят, дори агенция „Ройтерс” писа за нас”, допълва възрастният мъж. Десетки селяни, наши и чужди гости, ще се съберат на Трифон Зарезан в заведението пред кметството, за да почетат празника на винарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай