Пиян се блъсна в патрулка на КАТ и избяга

Пиян се блъсна в патрулка на КАТ и избяга   | StandartNews.com

Шофьор на „Мазда" заради движение с несъобразена скорост се е блъснал в паркирана кола на КАТ Пътна полиция навръх Гергьовден и избягал, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента бил подаден малко след 20.30 ч. вечерта на 6 май.

Произшествието е станало по ул. „Хан Тервел". На място е установено, че „Мазда" с добричка регистрация, управляван от С.Д. (38 г.) от град Добрич, движейки се с несъобразена скорост се блъска в паркиран лек автомобил на КАТ, след което напуска местопроизшествието. Малко по-късно той у бил открит по бул. „Добричка епопея" в града и му е направена проверка за алкохол, като е установено наличието на 2,09 промила алкохол.

От катастрофата шофьорът на „Мазда"-та е пострадал и е настанен за лечение в добричката болница с повърхностни наранявания. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На следващия ден – 7 май, неправоспособен шофьор с инициали А.Н. на 28 години от добричкото село Пчеларово е катастрофирал с БМВ, като и тук при извършената от органите проверка е отчетено наличие на 0.49 промила алкохол, инхфорвират още от добричката дирекция на полицията. Сигналът за това произшествие бил подаден около 6.30 часа на 7 май. Пътният инцидент станал по главен път II-29 в района на град Генерал Тошево. БМВ с добричка регистрация отнема предимството на лек автомобил „Пежо" с добричка регистрация, извършващ маневра завой на ляво и бива ударен в предна лява част, което е довело до преъбръщане на БМВ-то в нива.

От инцидента по двете коли има нанесени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай