Още две улици в София стават пешеходни

Още две улици в София стават пешеходни | StandartNews.com

След разгорещени дебати беше прието решението на Столичния общински съвет да разшири пешеходните зони в центъра на София, обяви БНР.  От 1 март следващата година затворени за движение на коли ще бъдат булевард "Витоша" в участъка от улица "Алабин" до булевард "Александър Стамболийски" и улица "Георг Вашингтон" в участъка от улица "Трапезица" до "Пиротска". 

В началото на следващата година до 30 километра в час ще бъде допустимата скорост за движение по улица "Алабин", решиха още общинските съветници. 

 

Не мога да приема доводи против обособяване на пешеходна зона в центъра на града, където има две метролинии, пет трамвайни линии и два подземни гаража, да не направим пешеходна зона, да продължим естествената пешеходна ос, която е по бул. "Витоша", така че да я свържем с площад "Света Неделя". Транспортната обезпеченост в района е добра. Там метромрежата е изцяло завършена. Какъв би бил проблемът да се обособи тази малка отсечка от бул. "Витоша" да бъде пешеходна?, заяви зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай