Осем нови тролейбуса ще пътуват в Пазарджик, първите пристигат през юли

Осем нови тролейбуса ще пътуват в Пазарджик, първите пристигат през юли | StandartNews.com

 

Пазарджик. Осем нови тролейбуса ще бъдат пуснати в движение в Пазарджик. "Тролейбусен транспорт – Пазарджик" АД сключи договор с Търговско-финансова компания "ЛАЗ" ООД, Киев, за доставката на новите тролейбуси. Те ще пристигат поетапно, като първите два ще бъдат пуснати в движение през юли, съобщи кметът Тодор Попов.

 Новите тролейбуси ще са оборудвани със специални компютърни системи и мощни двигатели за променлив ток и отговарят на всички европейски изисквания и стандарти .

Цената на една мотриса е 210 879 евро, а цялостната инвестиция е за 1 милион и 800 хиляди евро, съобщиха от компанията.
Изборът на доставчик закъсня с около една година. "Оказа се, че не е проста работа да поръчаме да ни направят нови тролейбуси на добра цена", заяви кметът.

Той посочи, че предстои закупуването на още 4 машини, което напълно ще удовлетвори транспортните нужди на града. Предстои и разширяване на контактната мрежа – в района до "МБАЛ Пазарджик".

Кметът уточни, че при обявяването на нов конкурс за обществен превозвач, което предстои в най-скоро време, централната част на града ще бъде оставена да се обслужва само от "Тролейбусен транспорт". Дружеството е наполовина общинско.  Половината от капитала му беше придобит в края на май 2011 г от "Транспорт инвестмънт" АД - дъщерно дружество на транспортната компания „Юнион Ивкони".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай