14:37 ч.

26.03.13

1 мин.

1132

0

0

Осем нови тролейбуса ще пътуват в Пазарджик, първите пристигат през юли

от Борислав ПЕТРОВ |

Осем нови тролейбуса ще пътуват в Пазарджик, първите пристигат през юли

 


Пазарджик. Осем нови тролейбуса ще бъдат пуснати в движение в Пазарджик. "Тролейбусен транспорт – Пазарджик" АД сключи договор с Търговско-финансова компания "ЛАЗ" ООД, Киев, за доставката на новите тролейбуси. Те ще пристигат поетапно, като първите два ще бъдат пуснати в движение през юли, съобщи кметът Тодор Попов.


 Новите тролейбуси ще са оборудвани със специални компютърни системи и мощни двигатели за променлив ток и отговарят на всички европейски изисквания и стандарти .


Цената на една мотриса е 210 879 евро, а цялостната инвестиция е за 1 милион и 800 хиляди евро, съобщиха от компанията.
Изборът на доставчик закъсня с около една година. "Оказа се, че не е проста работа да поръчаме да ни направят нови тролейбуси на добра цена", заяви кметът.


Той посочи, че предстои закупуването на още 4 машини, което напълно ще удовлетвори транспортните нужди на града. Предстои и разширяване на контактната мрежа – в района до "МБАЛ Пазарджик".


Кметът уточни, че при обявяването на нов конкурс за обществен превозвач, което предстои в най-скоро време, централната част на града ще бъде оставена да се обслужва само от "Тролейбусен транспорт". Дружеството е наполовина общинско.  Половината от капитала му беше придобит в края на май 2011 г от "Транспорт инвестмънт" АД - дъщерно дружество на транспортната компания „Юнион Ивкони".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент