Олимпийски игри за деца се провеждат в Трън

Олимпийски игри за деца се провеждат в Трън | StandartNews.com

Трънски олимпийски игри за деца и младежи организира за трета поредна година в Трън столичната фондация „Пинк" с подкрепата на общината. Игрите бяха открити със запалване на олимпийски огън в местната спортна зала. Стотина деца на възраст от от 7 до 15 години се състезаваха в класически лекоатлетически състезания като спринт на 50 м, тласкане на гюле, бягане с препятствия, но по-емоционална и за участниците, и за публиката се оказа надпреварата по скачане с чували, патешко ходене, скачане на един и на два крака 15 метра, надбягване, съчетано с кълбо на дюшек. За победителите са предвидени медали и награди, а на закриването днес най-добре представилите се комплексно ще получат купи.

С правилата за безопасност по пътищата децата бяха запознати от началника на районното полицейско управление Жанета Соларова. направи беседа пред децата относно.

Надявам се, че игрите ще се превърнат в традиция, приета и уважавана от всички граждани на Трън, а през следващите години ще се опитаме да привлечем вниманието и на младежи над 15 години, коментира шефката на фондацията Албена Крушева. В розовата къща на „Пинк" трън целогодишно се организират различни извънучилищни занимания, срод които са изучаване на англйски език и професионални курсове по готвотварство. Дната седмица предстои и провеждането на лятно училище по православие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай