Охранители на бивша казарма масово напускат

Охранители на бивша казарма масово напускат | StandartNews.com

Всичките 12 на брой охранители на бившия артилерийски полк в ямболското село Бояново искат да напускат работа. Ако това се случи, някогашните казарми, които са върху терен от 1000 декара, ще бъдат със сигурност разграбени, категорични са местните. Причина за желанието на гардовете е ниското заплащане, което на всичкото отгоре е и нередовно.

"Подписваме се срещу 180 лева месечно, от които реално взимаме 140", твърдят пазачите на някогашната казарма. Само един от тях не е пенсионер. Останалите някак връзваме двата края с пенсиите, но той разчита само на тези пари, обясниха охранителите. Те получавали заплатите си с 4-5 месеца закъснение.

Частната охранителна фирма е сключила договор с Министерство на отбраната. Искаме министерството да провери защо до нас не стигат пари. Вече сме алармирали и Инспекцията по труда в Ямбол, казаха гардовете. Те държат да получат всичките си възнаграждения преди да са напуснали. От Инспекцията по труда потвърдиха, че са започнали проверка на фирмата, която охранява бившите казарми в ямболското село Бояново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай