Одобриха проекти за 1267 работни места в Пиринския край

Одобриха проекти за 1267 работни места в Пиринския край | StandartNews.com

Благоевград. Одобрени са всички 16 предложения на областна администрация и общините в Пиринския край и са включени в Националния план за действие по заетостта за следващата година. Те ще бъдат изпратени за окончателна оценка в Министерство на труда и социалната политика.

Предложенията се разгледаха на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие в изпълнение на заповед на областния управител Димитър Димитров.

Регионалните програми за заетост са добър инструмент за решаване на проблемите на местния пазар на труда, въздействат върху равнището на безработица в региона и допринасят за подобряване пригодността на безработните лица с осигурена заетост. С тези проекти се гарантират 1267 работни места, които в зависимост от дейностите и нивото на безработица в дадената община, ще бъдат оценени от Комисия към Министерство на труда и социалната политика. Не само общините са изготвили проекти, но и две неправителствени организации. В четири от 14-те общини - Белица, Банско, Разлог и Петрич, се предвиждат обучения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай