Ново свлачище затвори едната лента по пътя Симитли – Разлог

Ново свлачище затвори едната лента по пътя Симитли – Разлог | StandartNews.com

Благоевград. Движението при 17 км по пътя от Симитли за Разлог и Банско се осъществява двупосочно в едната лента заради свличане на земни маси, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Проблемът веднага вдигна на крак полиция, противопожарна служба и Областно пътно управление.

"На самото шосе са паднали три големи скали, не е проблем да ги изчистим, но над пътя висят други скали, които могат да се срутят и да пометат преминаващите коли", казаха от мястото на инцидента служители на Пътното управление. Там бяха областният управител Бисер Михайлов и шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов.

Проблемният участък е в местността Марево след село Градево. Това е на 2 километра от предишното свлачище в посока Разлог, което отнесе половината шосе за Разлог и Банско. То рухна на 25 октомври, ден по-рано пропадна подпорната стена. За 40 дни бе укрепено и ремонтирано, след което бе пуснато в движение.

„Чакаме коли на пътноподдържащата фирма и на РС ПБЗН, за да осветят добре мястото и да решим какво да правим със скалите, които висят над шосето. Призоваваме водачите да намалят скоростта в този район и да спазват дистанция един от друг", казаха от Пътна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай