Най-голямото българско надиграване готвят в Разград

Най-голямото българско надиграване готвят в Разград | StandartNews.com

Сдружение „Лудогорие" кани фолклористи от цялата страна да представят танци от различните етнографски области у нас

Разград. Най-голямото българско надиграване планират да организират фолклористи от Разград. Местното сдружение „Лудогорпие", което вече домакинства на няколко национални събора за песни и танци, иска да постави рекорд по брой участници на танцовата сцена, съобщи председателят му Валентин Димов.

Надиграването ще се състои на 29 август в местнотстта „Пчелина" край Разград, където два месеца по-рано фолклористите ще се борят да влязат в Гинес с най-дългата сватбена трапеза в света.

Надиграването ще се състои на десет етапа. Участниците ще трябва да представят хоро от една от характерните за България фолклорни области – Тракийскаа, Добруджанска,Северняшка, Шопска или Пиринска. Танцьорите ще се състезават и с ръченици по двойки, а извън фолклора ще има и много игри и забавления с класации и награди.
11 чевермета и един тон бира са приготвили организаторите за събора. В надиграването могат да се включат самодейци, танцови школи и фолклорни формации от цялата страна, като срокът за записване е 1 юли, уточниха от сдружението домакин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай