Над 70 автомобила в Банско с нарязани гуми

Над 70 автомобила в Банско с нарязани гуми | StandartNews.com

Десетки коли в курорта Банско осъмнаха със срязани гуми в понеделник сутринта. Много банскалии не можаха да потеглят с колите си на работа, а им се наложи да сменят съсипаните гуми с резервни. Видеокамери са заснели как двама младежи съвсем спокойно са действали през нощта в центъра и съседните квартали. Те са ползвали нож с широко 1-1,5 сантиметра острие. Първият сигнал в полицията е подаден в 09,20 часа в първия работен ден на седмицата от 37-годишен банскалия. Той видял, че 4 коли на улица „Стефан Караджа" в квартал „Глазне" са със спукани гуми.

Вандалите са увредили по същия начин десетки коли и на съседната улица „Рила". Вилнели са и в централната част на града, както и в района на градския парк. Местните хора твърдят, че са срязани гумите на над 70 автомобила. „През целия ден в понеделник постъпваха сигнали от потърпевши. Към момента /б.а. – 09,00 часа във вторник/ при нас са подадени 24 жалби. Възможно е някои от собствениците въобще да не ни уведомят, а други да го направят по-късно", уточниха от Районното управление на полицията в курорта Банско.

Почти сигурно злосторниците са действали на своя глава, нямат поръчител, тъй като няма как толкова много хора да са нарочени за жертви на действията им, смятат криминалисти. Най-вероятно извършителите са решили по този начин да се забавляват, направили са го за кеф, смятат банскалии. Не се изключва възможността да са го направили и след употреба на солидна количество алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Веднага са започнали процесуално-следствени действия от полицейските служители. Прегледани са куп видеозаписи от засегнатите райони, направени от камерите на хотели и частни къщи. Установено е, че двама мъже с качулки са автори на погрома над колите на десетки банскалии. Те най-спокойно се придвижвали по улиците и мушкали гумите с нож. На повечето автомобили са срязани по две от гумите. „Някои като мен са извадили късмет, имат само по една съсипана гума.

Това е простотия, всява се паника у хората, а злосторниците нищо не печелят", твърди потърпевш банскалия. Дано полицията залови тези гамени, надява се той. „Действали са по хулигански подбуди. Десетки лица са извикани на разпит, за да проверим имат ли алиби за времето, през което е извършено това деяние. Имаме насоки, но засега няма заподозрени и задържани по случая", заяви шефът на ОД на МВР – Благоевград Васил Митов.
Не може така да се съсипва имиджа на курорта ни. Наближава Великден, очакваме над 10 000 гости, а някой решава да унищожи гумите на десетки коли. Това е антиреклама на курорта ни", коментираха от кметството в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай