Над 30 000 ученици „влязоха в час с данъците"

Над 30 000 ученици „влязоха в час с данъците" | StandartNews.com

Над 30 хил. ученици от цялата страна са участвали досега в националната кампания на НАП „Влез в час с данъците 2", съобщиха от старозагорския офис на агенцията. В Града на липите са се включили общо 4 четири професионални гимназии с над 640 ученици.

Десетокласникът от езиковата гимназия „Н. Вапцаров" в Шумен Иван Йорданов пък е победителят в третия етап от играта „Парола: Касова бележка". Той е участвал в третия етап на играта със 149 касови бележки и получи своята награда – фотоапарат. Иван. От началото на играта до момента са се включили над 1 800 ученици, които са регистрирали около 350 000 касови бележки за близо 3 млн. лева. В Стара Загора са регистрирани 13 000 фискални бона като най-активни и с най-голям брой регистрирани касови бележки са учениците от 4-то основно училище „Кирил Христов" и езиковата гимназия „Ромен Ролан".

Още 2 награди очакват участниците в надпреварата - още един цифров фотоапарат през април, а в края на месец май ще бъде изтеглена и голямата награда – плейстейшън. Според регламента на играта до 31 май, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират. Приложението е достъпно на фен страницата на НАП, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай