Майки от Харманли поискаха по-строги правила за бежанците

Майки от Харманли поискаха по-строги правила за бежанците | StandartNews.com

Хасково. Малоброен протест, яхнат от представители на националистически формации, поиска по-строги правила за бежанците от лагера в Харманли. Шествието от около 20-тина души беше организирано в социалната мрежа от майки от града.

Протестиращите се придвижиха по международния път Е-80 до лагера, а пред вратите му изчетоха на мегафон исканията си. Претенциите им бяха написани и на английски и размножени, за да могат да стигнат и до самите чужденци.

Исканията са: броят на бежанците в харманлийския лагер да не надвишава 1300, колкото са в момента чужденците; да има открит сектор в центъра, в който да се настаняват само проучени и регистрирани чужденци, и закрит сектор за всички останали; околността на лагера да бъде осветена, както и настанените в лагера да бъдат ограничени в излизанията си извън него след 21.30 часа.

Майките от Харманли се притесняват, че със свободното излизане на чужденците в града може да се увеличи престъпността. Досега обаче е имало само един сигнал за нарушение на реда от човек от лагера, обясни шефът на областната полиция в Хасково комисар Ангел Цанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай