Кюстендил чества Празника на черешата с 2-метрова торта

Кюстендил чества Празника на черешата с 2-метрова торта | StandartNews.com

За единадесета поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил организират Празника на Черешата 2018, който ще се състои на 22, 23 и 24 юни. Празничната програма ще започне на 22 юни (петък) от 20:00 часа с изпълнение на шлагерите „Пътуване", „Цвят лилав", „Мога", „Вятърът спи", „Вчерашни цветя", „В трето лице"...... на Ирина Флорин, съобщиха от общината.

Официалното откриване на „Празник на черешата" 2018 ще бъде на 23 юни от 11:00 часа. Както всяка година центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци, занаятчии, производители на череши, любители и гости на празника, а истинската изненада за всички ще бъде двуметровата торта от череши. По традиция ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд с награден фонд шест хиляди лева.

Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила" от 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса. Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур от 16:00 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града. Празничният концерт ще бъде от 20.00 часа на площад „Велбъжд" с хитовите изпълнения на Нели Петкова и Цветелина Грахич.

Програмата ще продължи на 24 юни (неделя) от 10:00 часа с изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца. От 10:30 часа ще се състои кулинарната надпревара „Череши в кухнята" и демонстрации на майстори готвачи с водещ Драгомир Драганов, а от 12:00 часа стартират състезателни игри с череши и обявяване на резултатите от надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай