Кралска музика за ценители в Арбанаси

Кралска музика за ценители в Арбанаси | StandartNews.com

Велико Търново. Арбанаси събира отново ценители на класиката за петото издание на Фестивала на класическата камерна музика „Arbanassi Summer Music". Изисканите концерти ще са от 6 до 11 август в уникалната с акустиката си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил". Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей -Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата на старопрестолния град за Европейска столица на културата - 2019.

Тазгодишното издание ще представи няколко шедьовъра на импресионизма (Равел, Дебюси) и сакралната музика на латвийския композитор Петерис Васкс. За почитателите на класическата музика ще свирят цигуларите Oрсолиа Хорват и Тамаш Шандор, Барбара Гийпнер - виола, Диего Либерати - виолончело, Юлита Фъсева - контрабас, Петър Верхойен -флейта, Димитри Местдаг -обой, Maрия Павлович - кларинет, Eлиз Еркалп - валдхорна и Питер Нойтен - фагот. Музикантите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Нивото на изпълненията, в съчетание с отличната акустиката и магията на стенописите в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил", превръщат Arbanassi Summer Music в едно уникално музикално събитие.

Концертните вечери са на 6, 8 и 11 август от 19,30 ч. Билети на цени от 10 и 15 лева могат да се закупят от в Туристическия информационен център на ул. "Христо Ботев" №5 във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай