Корейски танци и игри в центъра на Варна

Корейски танци и игри в центъра на Варна | StandartNews.com

За първи път в историята на Българо-корейския културен обмен Варна е домакин на мащабно събитие с езиков курс и демонстрация на далекоизточните танци и игри.

От 6-ти до 9-ти юли възпитаниците на Корейския образователен център в морската столица ще имат уникалната възможност да обогатят знанията си за езика и културата на Южна Корея. Със специалното сътрудничество на Посолството на Република Корея, в морската ни столица идват преподаватели от Университета в Сеул, за да проведат специален езиков курс, който ще бъде съчетан с практикуването на традиционни корейски игри и танци. Наученото по време на лагера ще бъде представено на варненската общественост на специална корейска вечер, която ще се проведе при отворени врати на 9-ти юли от 19 часа в зала 1 на хотел „Черно море".

През последното десетилетие корейската култура и език набират все по-голяма популярност сред младите българи, което по естествен път доведе до засилване на културните връзки между двете страни. Амбицията на организаторите в лицето на Корейския образователен център, който работи вече над пет години във Варна, е лагерът да придобие ежегоден характер. А в елитното руско училище „А.С.Пушкин" въвеждат през учебната 2015/2016 г изучаването на корейски език като свободно избираем предмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай