Кокерката Рая стана миска на Разград

Кокерката Рая стана миска на Разград | StandartNews.com

Разград. Кучета от различни породи се включиха в оспорвано състезание за най-красив домашен любимец в Разград. 24 издокарани четириноги дефилираха вчера на първия кастинг за кучешка красота.

При дамите короната спечели кокершпаньолката Рая. Бернският пастирски пазач Герман пък стана носител на титлата мистър "Куче". С атрактивния конкурс за домашни любимци кметството откри първата площадка за свободно движение на кучета в града. Тя е разположена върху 5 дка площ в съседство с футболния стадион " Лудогорец Арена". Кучешкият плац е оборудван със специални съоръжения за развлечения и тренировка на четириногите.

Площадката беше създадена по предложение на собственици на домашни любимци от града. До края на годината кметството ще изгради още два къта за свободно движение на домашни любимци в отдалечените квартали. Това обеща заместник-кметът на Разград Любомир Цонев.

Много забавления имаше за феновете на кучетата по време на състезанието за най-красив домашен любимец. Освен красавците, участващи в конкурса, зрителите наблюдаваха и аткракционни игри. В тях се включиха и полицейски кучета от отряда К9 на местната дирекция на МВР в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай