16:45 ч.

26.02.16

1 мин.

462

0

0

Кметове с декларация в подкрепа на планинските региони

от Владимир Симеонов |

Кметове с декларация в подкрепа на планинските региони

Оптимизация на ползването на минералните води, искат управници


Кметът на Банско Георги Икономов, присъства на двудневното заседание на Регионалния съвет за развитие за Югозападен район. Стана ясно на форума, че е изготвена декларация в подкрепа на развитието на планинските региони Пирин, Рила и Витоша. Тя вече е внесена в Министерството на околната среда и водите, което е принципал на парковете. Бяха обсъдени нови инструменти за финансиране на общински проекти чрез фонд ФЛАГ, Jessica и други и бе докладвана информация за предвидените за рехабилитация републикански пътища в района. Представен бе доклад за състоянието на минералните ресурси в Югозапада, като се отчете непълноценното им ползване.


„Необходимо е да бъде оптимизирано използването на минералните води – чрез обновяване на водопреносните мрежи и потреблението им. Ние сме свикнали да разхищаваме този така ценен ресурс", коментира Икономов. Той е впечатлен от презентацията на т.нар. бизнес мениджмънт системи – електронно поддържани контролни системи, инсталирани в сградите със задачата да бъде провеждан непрекъснат мониторинг на всички отделни системи в нея – вентилационна, осветителна, електрическа, противопожарна. По този начин се повишава ефикасността и едновременният контрол върху всички тях.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент