Кметът на Благоевград обеща нов басейн на плувците

Кметът на Благоевград обеща нов басейн на плувците | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов награди победителите в 21-вия международен плувен турнир „Дядо Коледа", организиран от плувен клуб „Пирин". И даде сериозно обещание пред младите таланти на града.

„За мен като кмет на община Благоевград е изключително отговорна задача развитието на спорта и спортно-техническата база в града, за да можете вие, нашите шампиони, да се връщате с най-високите отличия от състезания. През 2015 г. ще бъде готов и новият закрит плувен басейн, който ще бъде част от мащабен спортен комплекс. Застанал пред вас в този закрит плувен басейн, в който сега се провеждат състезанията, като кмет изпитвам срам и обещавам, че ще работя за това вие да получите нормална база и условия за тренировка", гарантира градоначалникът.

Той не скри и възхищението си от благоевградските плувци, които печелят медали, без да имат модерен басейн. И изрази уверение, че успехите ще се увеличат с построяването на новата плувна база. Плувците на „Пирин" доказаха таланта си и спечелиха много медали. Те се класираха в челната тройка на класацията във всички стилове. В традиционния турнир се включиха още плувните клубове „Лесковац" (Сърбия), „Фока" (Сърбия), „Левски" (София), „Дамини – ЛВ" (София) и Вихрен" (Сандански). Дядо Коледа също не пропусна да посети послушните плувци и долетя от Лапландия с пълен чувал подаръци за младите спортисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай