Кирил Йорданов отново ще се пробва за кмет на Варна

Кирил Йорданов отново ще се пробва за кмет на Варна  | StandartNews.com

Кирил Йорданов отново ще се кандидатира за кмет на Варна. Това обяви самият той на пресконференция. Номинацията му ще бъде подкрепена от коалиция от партии, които тепърва ще се регистрират за изборите. Той обаче отказа да назове имената на хората, които ще застанат зад него, като техните имена ще станат ясни около 15 септември, информира Дарик.

"Встъпих в четвъртия си мандат с оперативна визия и програма. Прекратих предсрочно мандата си, защото това бяха правилата на честта. Тогава изгубихме и един млад живот. Поех отговорност за чужда вина. През 2013-та година беше извършен преврат за овладяване на властта във Варна. Подавайки оставка, не изпълних това, за която бях поел отговорност", заяви Йорданов и описа самозапалването на Пламен Горанов като "непредпазливост и известна степен самонадеяност", опирайки се на изводите на прокуратурата.

Йорданов не е водил разговори с АБВ. "Районните структури на партията в районите "Одесос", "Младост" и "Приморски" са го предложили за кандидат-кмет", каза той.

Екскметът определи като фаворит в предстоящата битка действащия кмет Иван Портних, а своите шансове оцени като високи.

Йорданов беше кмет на Варна от 1999 г. до 2013 г., когато подаде оставка след самозапалването на Пламен Горанов и заради протестите в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай