Кандидат-кмет лети със сина си в чест на родната авиация

Кандидат-кмет лети със сина си в чест на родната авиация  | StandartNews.com

Подкрепеният от БСП в Плевен кандидат за кмет Антон Георгиев вдигна самолет заедно с останалите участници в Третата въздушна обиколка на България, която стартира днес. Облитането на страната ще продължи и утре, то е по повод 100-годишнината на самолетостроенето у нас.

Заедно с Георгиев в облаците се рее и сина му Антоан, който е на 16 г. Той е най-младия участник във въздушното дефиле. Най-възрастен е бизнесмен от Търговище на 63 г.

Летището до с. Бохот, съседно на Плевен, чиито съсобственик е Антон Георгиев, е една от спирките по въздушната обиколка. Политикът в съдружие с Валери Илиев притежава там 4 самолета. Георгиев оглавява Тракийското дружество в Плевен и не член на Столетницата въпреки подкрепата на червените.

Той има успешен бизнес с фирмата си за климатици „Полюс ТМ". В авиообиколката учасват екипажи на 25 самолета, които днес се отправят към Пловдив. Оттам ще хвърчат към Приморско. После някой ще се приземят в Бохот, други - в Балчик. Обиколката предшества авиационното изложение „Построено от българи", което ще бъде открито в Пловдив на 8 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай