Иван Тотев предлага да разширят общинския басейн в Пловдив

Иван Тотев предлага да разширят общинския басейн в Пловдив | StandartNews.com

Соларни панели бяха монтирани на Общинския плувен басейн „Младост" в Пловдив. Новата инсталация функционира успешно и водата в душовете вече се загрява икономично и екологично от слънцето. Инвестицията е на стойност 30 000 лева, отпуснати целево от общинския бюджет по предложение на кмета на Пловдив и кандидат на ПП ГЕРБ за втори успешен мандат инж. Иван Тотев. С цел икономия в баните са монтирани и така наречените „пуш бутони". Това информира Александър Радев – началник отдел „Строително-ремонтна дейност на спортни имоти" в ОП „Жилфонд", който е и 9-ти в листата на ПП ГЕРБ за общински съветници.

Междувременно кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, съобщи, че е в ход изготвянето на техническо задание за разширяването на общинския басейн. Проектът предвижда приобщаване към басейн „Младост" на сега съществуващия 12-метров външен басейн чрез лека конструкция, която да позволи използване и през зимата, както и изграждането на изцяло нов 50-метров басейн.

Общинското съоръжение се посещава не само от възпитаниците на спортното училище и спортните клубове, но и от много граждани, желаещи да плуват. Това постави на дневен ред разширението на Общински басейн „Младост" и превръщането му в плувен комплекс, допълни кметът инж. Тотев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай