Искат нова пътна връзка за "Люлин"

Искат нова пътна връзка за "Люлин" | StandartNews.com

Нова пътна връзка на магистрала "Люлин" при пернишкото село Големо Бучино са препоръчали проектантите на Общия устройствен план на община Перник. Отклонението от аутобана беше желание на хората от селото и близките населени места и даже по тази причина имаше протести, докато се строеше магистралата, свързваща столицата с Перник, но то не беше предвидено в проекта, а от пътнагта агенция обясняваха, че съоръжението ще бъде много скъпо.

Според специалистите, обследвали територията на община Перник извън урбанизираните места новото съоръжение не само, че ще съкрати времетраенето на пътуването на живущите в района, но и ще разтовари северната дъга на Перник, поемайки част от потока моторни превозни средства от столицата към миньорския град. Сега магистралата разделя селото на две, но хората от Големо Бучино нямат пряк излаз на аутобана и за да стигнат до столицата, трябва да минат през Перник.

Съгласно новия устройствен план на територията на Големо Бучино се обособява смесена мултифункционална зона. Та е разположена от южната страна на магистралата непосредствено след тунела и е с площ от 16.5 ха. Зоната се създава с цел да задоволи нуждите на пътуващите, както и да приюти евентуални складови и логистични бази. От тази зона, според проектантите е възможно изграждането на пътната връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай