Художник от Кюстендил реди изложба в Благоевград

Художник от Кюстендил реди изложба в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Художникът Владо Шунев ще представи изложба - живопис „Преди и сега" в Благоевград. Кюстендилският пейзажист ще предложи цикъл от градски пейзажи и етномотиви. Изложбата е от 20 негови творби, рисувани през последните години. Част от картините не са показвани досега пред публика и ще бъдат показани за първи път в Благоевград.

Официалното откриване на експозицията е на 28 ноември, петък, от 11:00 часа във фоайето на общината. Владимир Шунев е роден през 1961 год. в Дупница. През 1987 год. завършва Минно-геоложки университет в София. Той е художник на свободна практика от 1990 г. и член на Съюза на българските художници от 1992 г. Носител е на награда за живопис от Регионална изложба "Струма - 95" и награда за живопис от Международен симпозиум по живопис "Алей - 2002", Ливан. Участва в повече от 8 международни пленери по живопис и има над 22 самостоятелни изложби.

Картини на Владимир Шунев има в Софийска градска художествена галерия, Художествена галерия "Вл. Димитров - Майстора", Колекция "Хемус", Колекция "Аполония", частни колекции в десетки държави по целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай