Художник гостува с „Любовни песни” в Благоевград

Художник гостува с „Любовни песни” в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Изложба „Любовни песни" е първа за атрактивния български художник Румен Саздов в Благоевград. Любовен цикъл – масло върху дърво избра творецът за своя визитка в динамичния национален проект за показване на изкуство в градска среда „100% България – докосни изкуството!" на „Арт Виза" - България.

Откриването е в понеделник от 11:00 часа в Културния информационен център със съдействието и домакинството на община Благоевград. Събитието ще бъде заснето и показано във филма на „Арт Виза" за новите идеи, трансформации и нужди на съвременно изкуство, който ще бъде показан в Брюксел.

Румен Саздов е роден в Кюстендил през 1959 г. Завършва Художествена гимназия в София и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" , специалност „Фигурална живопис". В момента живее и работи в чешката столица Прага, член е на Съюза на българските художници. Той е интересен с лиричното си отношение към живописта и графиката. Кубизмът е негова стихия. Залага на фигурални композиции с импресионистичен оттенък, а любовта прелива отвсякъде

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай