„Homo ludens” играе „Криле на съзнанието” в Благоевград

„Homo ludens” играе „Криле на съзнанието” в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Театрална студия "Homo ludens" организира програмата "Криле на съзнанието" в събота между 13:00 и 21:00ч. пред Регионален исторически музей - Благоевград.

Събитието е финалната част на проект "Широко затворено сърце" към Български младежки Червен кръст. Темата е "Дискриминация по външни белези". "Homo ludens" е група от съмишленици, млади хора от училищата в Благоевград и Югозападния университет.

Според тях темата за дискриминация по външни белези е особено актуална, тъй като ставаме свидетели как в света на днешния човек «опаковката» става решаваща за сметка на «съдържанието» в редица житейски ситуации. Те искат да акцентират върху влиянието на съвременната beauty-индустрия, медиите и интернет върху младите хора. Върху оформянето на възгледи, светоусещане, стереотипи на мислене и поведение, които водят до отчуждение, самодостатъчност, неспособност да се мисли извън собствените граници, свръхчувствителност към външния вид но не и към "вътрешния вид", междуличностна и автоагресия, поява на модерни заболявания (анорексия, булимия) и мястото на семейството и училището в тази объркана картина. Входът за проявата е свободен. Събитието започва с кафе беседа, следва прожекция на кратки филмчета и мултимедия, после идва ред на флашмоб. Ще има и ревю "Красотата през вековете". Театралната миниатюра "В кръг" е от 20,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай