17:25 ч.

23.07.16

1 мин.

1227

0

0

Глобиха съветник за неподадена навреме декларация

от Владимир Симеонов |

Глобиха съветник за неподадена навреме декларация

Неподадена в срок декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще струва 1000 лв. на общински съветник в Петрич. Съдът в южния град потвърди наказателното постановление, с което на Стоян Божинов от ВМРО му е наложено административно наказание „Глоба". Той обжалва санкцията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Пред магистратите местният парламентарист твърди, че постановлението е неправилно и
незаконосъобразно и поиска от съда да го отмени.


Жалбоподателят сочи, че не е подал декларация, тъй като е следвало да я подаде пред Комисия към общинския съвет, която не била създадена и затова било невъзможно да спази срока. Установено е, че Божинов подписал клетвена декларация и положил клетва като общински съветник на 12 ноември 2015 година. Трябвало да подаде декларация в 7-дневен срок, до 19 ноември включително, но го направил чак на 11 януари 2016 г., с което нарушил законовите разпоредби. Затова съдът потвърди глобата от 1000 лева. Съветникът може да обжалва пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент