Енергиен омбудсман приема жалби на петричани

Енергиен омбудсман приема жалби на петричани | StandartNews.com

Благоевград. Първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България Радослав Димитров организира Ден на отворените врати в Петрич на 23 април. Инициативата ще се проведе в сряда от 11.30 ч. до 13.30 ч. в сградата на Центъра за обслужване на клиенти на дружеството.

Желаещите да се срещнат с него трябва да се запишат в предварителен списък, който ще бъде на разположение в Клиентския център от вторник сутринта. „Едногодишната ми практика като Енергиен омбудсман недвусмислено показа, че прекият диалог с клиентите и обсъждането на всеки отделен казус носят най-голяма полза не само за клиентите, но и за ЧЕЗ. Затова продължавам инициативата си", казва Радослав Димитров.

Основната му функция е да преразглежда решения, взети по клиентски въпроси от някоя от компаниите на ЧЕЗ в България – „ЧЕЗ Електро България" АД и „ЧЕЗ Разпределение България" АД. Омбудсманът се занимава с казуси, които вече са преминали през първоначално разглеждане съгласно стандартните правила на ЧЕЗ. В противен случай той ги предава на дружеството, в чиято компетенция спадат, и информира жалбоподателя. Когато спорът между клиента и дружеството на ЧЕЗ се решава по съдебен ред или с него се занимава Държавната комисия за енергийно и водно регулиране или националния омбудсман, омбудсманът на ЧЕЗ не се намесва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай