Ден на траур в община Кресна

Ден на траур в община Кресна | StandartNews.com

Днес е обявен ден на траур в община Кресна заради смъртта на двама мъже в тежката катастрофа в центъра на населеното място вчера сутринта. На място загинаха 49-годишният кметски наместник на село Влахи Кирил Петров и 59-годишният Димитър Симов.

Жестокият пътен инцидент стана към 06,30 часа на главен път Е-79. Пикап "Рено", в който пътували 4-ма мъже, които отивали на работа в овцеферма, се удари в лек автомобил "Мерцедес А 160", шофиран от 25-годишната Михаела Осева от петричкото село Митино. Реното излизало от жп подлеза, за да се включи в шосето за Гърция, а мерцедесът пътувал към Благоевград. Най-вероятно става въпрос за отнето предимство от страна на пикапа, а другата кола се е движела с несъобразена с пътните условия скорост. При челния удар издъхнаха 49-годишният шофьор и возещият се до него мъж. Другите двама техни спътници и водачката на мерцедеса са ранени и настанени за лечение в болница.

„Днес е ден на траур в цялата община. Кирил Петров бе наш служител, отговаряше за село Влахи. Всички сме потресени от тази трагедия", каза главният секретар на общината Петър Главчев. Почти цялата общинска администрация ще бъде на двете погребения - едното е в 13,00 часа, а другото е в 15,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай