14:53 ч.

22.01.13

1 мин.

1105

0

40
Часове по опера в училищата

Стара Загора. "Фортисимо в клас“. Така се нарича програмата, посветена на децата и класическата музика, която върви вече няколко месеца в много училища в цялата страна с подкрепата на фондация „Америка за България“. Нейната цел е да провокира и запали интерес към класическата музика у деца до 10 годишна възраст и да ги приближи до този нов и непознат за тях свят.


В Старозагорско тези открити уроци по класическа музиката се водят в две основни училища - „П. Р. Славейков” и “Веселин Ханчев“. Лектори са музиканти в симфоничния оркестър на Старозагорската опера и преподаватели от националното училище по музика и сценични изкуства. „Христина Морфова” в Стара Загора. Децата се запознават на живо с основните инструменти в класическия оркестър – цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, обой, кларинет, тромпет, валдхорна и др.


На поредния урок в 9-то основно училище „В. Ханчев” във вторник присъства и основният координатор на „Фортисимо в клас“ Хари Ешкенази. На срещата с директора на Старозагорската държавна опера Красимир Къшев е било уточнено и финализирането на програмата. Тя ще завърши със заключителен симфоничен концерт в залата на операта за децата, преподавателите и родители от двете училища.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент