Бургас с 310 млн. лв. бюджет за 2015 г.

Бургас с 310 млн. лв. бюджет за 2015 г. | StandartNews.com

Бургас. 310 млн. лв. ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата 2015 г. От тях 147 милиона лева са средствата от европейско финансиране. Финансовата рамка на проектобюджета бе представена в понеделник от кмета на Бургас Димитър Николов. Тя обаче може да се промени след предстоящите обсъждания със съветниците и избирателите, уточни градоначалникът.

Проектобюджет 2015 е кован под два слогана: "Смели стъпки към новите европейски проекти" и "Видими резултати в модернизацията на Бургас". Приходната му част не предвижда увеличаване на местните данъци и такси. Не е планирано и общината да поема нов дълг. Тя ще продължи да обслужва без закъснение своите стари кредити, които са в много по-малък размер в сравнение с другите големи български общини.

Предстои реалният старт на новия програмен период за кандидатстване по оперативните програми 2014 - 2020. Кметът Николов и заместниците му обявиха пълна бойна готовност - както с готови проекти, така и с предварителна подготовка за нови, които ще се изготвят и подадат през 2015 година.

"Имаме предимството на опита и на успешното си представяне в предишния период 2007 - 2013, когато се преборихме за над 340 милиона лева", каза кметът Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай