18:15 ч.

27.12.16

1 мин.

0

0

0

БСП подляха вода за по-ниски данъци в Сливен

от Георги Мангинов |

БСП подляха вода за по-ниски данъци в Сливен
Снимка: БГНЕС

По двама души от групите на БСП и ДПС в сливенския общински съвет подляха вода на Йордан Лечков, който искаше намаляване на местните данъци в Сливен. На извънредна сесия на Стефановден местният общински съвет разгледа предложението на Лечков данъкът върху недвижимите имоти в община Сливен да падне от 3,2 промила на 2,5 промила. Според Йордан Лечков общинарите са длъжници на съгражданите си и трябва да направят нещо, за да облекчат живота им. Срещу намаляването на данъка гласува цялата група на управляващите от ГЕРБ и няколко по-малки партийки. За приемането на предложението недостигнаха 4 гласа. Два от липсващите дойдоха изненадващо от БСП, чиято група подкрепи идеята на Лечков.


Оказа се обаче, че бившата председателка на общинския съвет Соня Келеведжиева и съветникът Илия Стоев отсъстват от заседанието. И двамата съветници от ДПС Мустафа Мустафов и Мустан Мехмедали също се оказаха "против", въпреки че единият от тях се бе подписал в подписка за намаляване на данъка. "Сливен и в момента е община, която има ниски данъци", заяви пред съветниците кметът Стефан Радев, който даде пример с много общини, които имат по-високи данъци. "Аз мисля, че сред нас има зависими хора. Не е нормално да се подпишеш под нещо и след това да гласуваш обратно", заяви вносителят Йордан Лечков. По правилника на общинския съвет предложението може да бъде внесено отново най-рано след 3 месеца.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент