Бой и изстрели между бракониери и горски

Бой и изстрели между бракониери и горски | StandartNews.com

Благоевград. Двама бракониери налетяха да бият проверяващи, които ги спипали в извършване на незааконна сеч. Екшънът се разразил в сряда около 22:00 часа в местността Руската чешма край гоцеделчевското село Баничан. 54-г. екополицай в община Гоце Делчев Костадин Витанов 42-г. горски служител Д.М. опитали да спрат нарушителите. Със своя лек автомобил „Исузу Тропер" препречили пътя на лек автомобил „Фолксваген Пасат", в който пътували 29-г. С.С. и 31-г. К.С. от село Баничан. Бракониерите слезли от автомобила и нанесли удари с твърд предмет и юмруци в главата на екополицая. За да ги спре, горският произвел предупредителни изстрели във въздуха със законно притежаван пистолет. Озверелите нарушители обаче не спрели физическата саморазправа, тогава служителят на горското отново стрелял и улучил по-младия бракониер в коляното на десния крак.

След извършени медицински прегледи общинският служител Витанов е освободен за домашно лечение с порезна рана на главата. Простреляният бракониер е настанен за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров" - Гоце Делчев, няма опасност за живота му. Със заповед за задържане до 24 часа в ареста е задържан другият побойник.

По случая е образувано досъдебно производство. „Крайно време е полицията и прокуратурата да си свършат работата. Знаят се кои са тези, които секат незаконно в гората. Двамата нарушители са секли дърва в общинска земя. Необходими са категорични мерки срещу бракониерите в района. Няма как нашите екополицаи да свършат работата на МВР", коментира инцидента кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай