Блокираха центъра на Бургас заради фалшив сигнал за бомба в Дома на НХК

Блокираха центъра на Бургас заради фалшив сигнал за бомба в Дома на НХК | StandartNews.com

Фалшив сигнал за бомба вдигна на крак полицията в Бургас и блокира за няколко часа центъра на града. Телефонният терорист се обадил на дежурния в община Бургас и казал, че детският концерт в културния дом на НХК трябва да бъде отменен, защото в сградата може и да има бомба. От общината веднага са прехвърлили сигнала към полицията и само след минути криминалисти блокираха целия район около културния дом на нефтохимика.

В продължение на близо два часа спецполицаи преровили цялата сграда докато се убедят, че в нея няма никакви взривни вещества. Малко по-късно разследващи стигнаха и до извършителя. Оказа се, че зад заплахата стои бургаският общественик и протестър Михаил Дойнов, който се изявява като твърда опозиция на местната власт. Преди да заплаши с бомба, Дойнов звънил 9 пъти в общината след като узнал, че на детския концерт в НХК, в който участва дъщеря му, ще присъства председателят на общинския съвет Костантин Луков. Той държал сметка в качеството на какъв общинар номер 1 ще бъде на концерта и настоявал Луков да не припарва. След като разбрал, че каузата му е обречена на неуспех, вбесен изстрелял в слушалката, че в културния дом може и да има бомба.

След като разбра, че истерията се разраства, а центърът на морския град е почернял от полиция, Дойнов се свърза с журналисти, разказа какви ги е свършил и се закле, че няма никаква бомба. В момента полиция издирва протестъра, но той предвидливо е напуснал града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай