Бившият кмет на Кърджали Расим Муса бе избран за омбудсман на общината

Бившият кмет на Кърджали Расим Муса бе избран за омбудсман на общината | StandartNews.com

Бившият кмет на Кърджали Расим Муса бе избран за омбудсман на общината на мястото на досегашния обществен посредник Хакиф Емин. Той бе подкрепен от 29 съветници от ДПС и БСП, групата на ГЕРБ м местния парламент се въздържа при гласуване.

Огнян Иванов от ГЕРБ уточни, че нямат нищо против двамата кандидати, но в момента институцията „Омбудсман" не е изпълнена със съдържание.„Но финансовата тежест, която институцията налага на общинския бюджет е между 50-70 000 лева годишно", заяви още Иванов. От БСП посочиха, че институцията е близо до хората, че тя съдейства за утвърждаването на гражданското общество и се обявиха против политизиране на избора.

Кметът Хасан Азис благодари на досегашния омбудсман и изтъкна неговата толерантност, добронамереност и умение да гради мостове. Процедурата по избор продължи близо една година.

„Ще търся преки контакти с общинската администрация и диалог с институциите при разрешаване на проблемите на гражданите", заяви Расим Муса и обеща да развива изграденото от неговия предшественик Хакиф Емин, който бе обществен посредник на Кърджали в периода 2008 -2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай