Берковица се помоли за обновени улици и ски-писта

Берковица се помоли за обновени улици и ски-писта | StandartNews.com

Помолихме се на света Богородица за повече проекти през следващите години, каза кметът на Берковица Милчо Доцов след празничната литургия в стария храм на града „Рождество на пресвета Богородица". Службата води видинскит митрополит Дометиан, а местните отци му помагаха. Литургията бе посветена на християнския празник и на деня на града. За християните, изпълнили храма, бе приготвен и раздаден курбан от 3 казана с агнешка чорба.

Имаме немерение през новия програмен период да изпълним проекти за 40 млн. лв., каза кметът. Вече имаме готови на обща стойност 30 млн.лв., а за 20 млн. лв. сме представили пред органите на различни оперативни програми. Ще имаме обновени улици, жилищни блокове, детски заведения. Най-голямата ни цел е да продължим проекта за изграждане на зимен център под връх Ком. Стойността му обаче не е по силите на общината – 100 млн. лв. Заедно с нашите партньори от дружеството „Ком – 2016" търсим голям инвеститор. Докато го намерим, ще изградим първата писта и първия седалков лифт с дължина 2 км. Този център ще промени Берковица, защото ще привлече много любители на зимните спортове от Северозапада и България, обясни кметът.

В Берковица бяха открити първите два блока, обновени по националната програма за енергийна ефективност. Общината почерпи гражданите за празника с концерт на Николина Чакърдъкова и Берковската духова музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай